Een Steakmes kan gebruikt worden aan tafel of om vlees te snijden vanaf een bord. De meeste en beste messen hebben geen kartel. Op deze manier snijdt het mes zonder de vezel van het stuk vlees los te trekken. Doordat de vezel intact blijft zal het stuk vlees malser en sappiger blijven en daardoor uiteraard een stuk lekkerder. Het is belangrijk dat een steakmes regelmatig aangezet of geslepen wordt. Een mes met een kartel blijft vele maler scherper, doordat de kartels als een zaag werken. Daardoor zijn deze messen ook een stuk makkelijk in gebruik en uiteraard ook in onderhoud. Een type steakmes zijn de Laguiolemessen(LINK Wikipedia). Deze messen zijn gemaakt volgende de oude traditionele methodes uit de streek Laguiole in de Zuid-franse regio Aveyron. Deze steakmessen zijn vrij lang en eenzijdig geslepen. Er zijn veel verschillende soorten messen met verschillende eigenschappen. Het feit blijft dat een steakmes een must-have is voor in de keuken.

steakmes

Bekijk hier onze gehele messen assortiment:

21.95

Direct leverbaar

9.95

Direct leverbaar

Messensets & bestek

Renberg Messenset (7 delig)

24.50

Direct leverbaar

Messensets & bestek

Renberg Messenblok (15 delig)

19.95

Direct leverbaar

10.95

Direct leverbaar

24.95

Direct leverbaar

19.95

Direct leverbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *